Caută ceva frumos:

Cateva moduri prin care sa iti eficientizezi afacerea

Atunci cand pornesti o afacere alaturi de o echipa competitiva nu vei avea decat cateva luni in care sa faci totul sa mearga pe roate si iti amortizezi cheltuielile. Asta inseamna ca trebuie sa analizezi procesele care genereaza profit in firma si cele pe care ar trebui sa le ajustezi. Astfel, cateva mici detalii schimbate ar putea sa faca o diferenta mare atunci in balanta financiara a firmei tale. Noi ti-am pregatit cateva optiuni legate de circuitul informatiilor si eficientizarea acestora. Citeste mai multe in randurile urmatoare!

Tipizate


Indiferent daca afacerea ta se adreseaza consumatorilor obisnuiti sau altor firme, trebuie sa faci in asa fel incat sa organizezi cat se poate de mult gestionarea acestor activitati. Orice informatie de la clientii de orice fel trebuie, mai devreme sau mai tarziu, citita de echipa ta: de exemplu, daca ai un mic cabinet medical, angajatii tai trebuie sa aiba o modalitate usoara de a gestiona toate fisele pacientilor. In functie de domeniul firmei tale, creeaza cateva modele de tipizate pentru a reduce timpul petrecut pentru a asterne informatiile pe hartie, dar si pentru a le citi. In continuarea exemplului anterior ar fi mult mai usor daca ar exista dosare cu fise tipizate in care angajatii sa poata citi istoricul pacientilor si sa faca mai usor conexiuni intre informatiile importante.

Introdu schimbarile treptat


Mai ales in ideea in care iti atat angajatii cat si clientii tai au fost obisnuiti cu o modalitate mai informala de a lucra cu hartiile si documentele, daca introduci fisele tipizate trebuie sa faci asta doar treptat. Asigura-le timp tuturor pentru a se familiariza cu acest proces si nu uita sa asiguri in fisele tipizate si cateva spatii pentru detaliile care nu pot intra intr-o categorie predefinita. Astfel, le va fi mai usor clientilor sa scrie informatiile importante. Atat tu cat si colegii tai veti putea adauga ulterior informatii relevante ca inainte, doar ca intr-o forma mult imbunatatita.

Chiar daca documentele nu sunt primul detaliu la care te gandesti atunci cand vrei sa iti optimizezi afacerea, cu cat vei tine cont de asta mai devreme cu atat timpul pierdut de angajatii si de clientii tai va fi mai mic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu