Caută ceva frumos:

Muzica House

Cu totii cunoastem cateva melodii house de astazi. Trendul muzicii electronice a crescut atat de mult incat acum aproape toate marile case de discuri proceseaza sunetele doar in mod digital. Foarte putine persoane au un pick-up sau turntable insa foarte multe persoane asculta muzica pe internet, pe telefon la casti sau la radio. Dar cum a aparut muzica house si cum s-a dezvoltat?

Chicago, 1980


Nimeni nu stie exact momentul de aparitie al muzicii house insa Frankie Knuckles si Kerri Chandler sunt doi dintre primii DJ in adevaratul sens al cuvantului. Pe la mijlocul anilor 80, un nou curent a aparut in care datorita unei vaste cantitati de discuri pe vinyl si a posibilitatii inregistrarii doar a unui sunet distinct pe un nou vinil a fost posibilia aparitia "sampling-ului". Acest cuvant se refera la taierea unui sunet pentru a fi folosit intr-o creatie noua. Astfel, nesatisfacuti de genurile momentului, cativa pasionati de muzica din chicago au inceput sa creeze propriile lor petreceri acasa (de aici si termenul house) punand cap la cap compilatii de melodii si sunete electro care continuau ore intregi.

Ceva diferit


Muzica pe care DJ-ii din Chicago o creau era cu totul noua pentru ca acestia reuseau sa imbine beat-urile de rap si hip - hop cu sound-ul disco sau pop in timp real. De aici sunetul a prins din ce in ce mai multi fani si intregul curent s-a propagat apoi in restul globului. Astazi, muzica house este foarte usor de regasit in topul celor mai ascultate melodii in fiecare an, cu cateva zeci de subgenuri create.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu