Caută ceva frumos:

Perceptia timpului

Timpul e una din cele mai utilizate teme incepand din antichitate si pana in zilele noastre in ceea ce priveste toate operele artistice fie ca sunt carti, piese de teatru, cantece sau altele. Timpul este, de asemenea, una din cele mai cercetate probleme de catre oamenii de stiinta. Cea mai faimoasa ecuatie din lume, E=mc2 ii apartine savantului Albert Einstein care a aratat lumii intregi faptul ca timpul este intru totul relativ. 



Relativitatea moderna

Un exemplu foarte edificator pentru conceptul de relativitate a timpului este acela prezentat fizic: din moment ce timpul nu poate fi exprimat decat prin spatiu-timp, si exista o viteza maxima a luminii, in cazul in care un tren merge cu 100de km/h intr-o directie, acesta se afla intr-un anumit timp fata de sine si intr-un alt timp fata de el insusi. Mai exact, daca un privitor observa trenul cum acesta se deplaseaza, timpul in care lumina parcurge distanta de la ochi la tren va fi lungit cu 100 km/h si astfel, trenul se deplaseaza in spatiu/timp si nu doar spatiu. 

Relativitatea personala

Din punct de vedere personal, intotdeauna ti se va parea ca timpul trece mai repede atunci cand te distrezi fata de momentul in care muncesti sau ai ceva de facut in care depui efort. Psihologic vorbind, aceasta relativizare tine foarte mult de emotiile pe care le simti atunci cand faci ceva. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu