Caută ceva frumos:

Decoratiuni scandinave cu care sa iti infrumusetezi casa de sarbatori

Da, stim ca stilul scandinav este despre naturalete, simplitate si natura, iar Craciunul si sarbatorile, cel putin in felul sarbatorit de noi, nu coincide neaparat cu ideea din spatele designului nordic. Totusi, am invatat sa ne schimbam putin mentalitatea si sa intelegem ca sarbatorile si Craciunul in special inseamna mai mult decat multa mancare.


Pregatirea pentru Craciun este foarte placuta, mai ales daca vrei sa schimbi ceva la felul in care iti petreci sarbatorile. Eu iti propun sa incepi cu felul in care iti pregatesti si decorezi casa. Fiindca e vorba despre stilul nordic, o sa ne concentram asupra decoratiunilor scandinave de Craciun care se potrivesc perfect in aceasta perioada si a trucurilor pe care trebuie sa le urmezi.

Decoratiuni care nu trebuie sa lipseasca de pe lista ta de cumparaturi

Decoratiunile pentru brad si casa ar trebui sa fie la fel ca toate celelalte accesorii specifice stilului nordic. Simple, din materiale naturale, prietenoase cu mediul si sa se potriveasca perfect cu felul in care ti-ai amenajat deja locuinta. Daca noi suntem obisnuiti sa decoram un brad mare, natural, scandinavii au regandit acest obicei si au venit cu solutii mult mai prietenoase cu natura. De exemplu, un brad facut exclusiv din scanduri de lemn, care sa fie impodobit cu tot felul de decoratiuni simple, in nuante de alb, negru si rosu.


Luminitele nu trebuie sa lipseasca. Foloseste-le atat pentru bradul tau nonconformist, dar si pentru a-ti decora camerele si pentru a le lumina intr-un mod cat mai placut. Nu uita ca in designul nordic elementul principal este lumina care trebuie sa se regaseasca pe deplin in orice camera, oricat de mica ar fi.

Nordicii mai au cateva obiceiuri de sarbatori care pot parea putin ciudate, mai ales ca suntem obisnuiti sa folosim cat mai multe decoratiuni in aceasta perioada pentru interiorul casei noastre. Nordicii fac fix pe dos, folosesc obiecte cat mai simple pe care le transforma in niste decoratiuni de efect. Crengile de lemn, florile uscate, coronitele din crengi de brad sau conurile nu lipsesc din nicio casa care sa fie amenajata in stil scandinav.


Care dintre sugestiile date de noi ti se pare cea mai interesanta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu